1250703515_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250703455_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herkullinen, mehevä kakku. Ensi kerralla muistan tehdä heti annoksen tuplana.. Yksi kakku nimittäin meni silmänräpäyksessä!

Taikina:

200 g margariinia

2 dl sokeria

4 munaa

1/2 sitruunan raastettu kuori

2,5-3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 tl kanelia

3 omenaa

Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli  ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. Jäähdytä ja valuta.

Taikina: Vatkaa pehmeä  rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruuna.

Kaada puolet taikinasta voideltuun (20 cm) irtopohjavuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.45 min.

Hunnuta kakku jäähtyneenä tomusokerilla.

Reseptin alkuperästä ei ole tietoa, "löysin" sen käsin kirjoitettuna vanhasta reseptivihostani...