1261237044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mimmillä ihastelin hauskan kuuloista kahvikakkua, jota oli saatava kokeilla. Eikä suotta! Ihan älyttömän hyvää kakkua!!! Itse en ole kovin innokas kuivakakkujen ystävä, enkä etenkään punaviinin, mutta tämä oli Hyvää!!! Lisäksi tästä tuli huumaavan herkullinen tuoksu kotiin! Hih, minäkin lainasin 2dl punkkua muualta, kun meille ei sitä kerry..

Punaviinisuklaakakku

200g voita
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kaakaojauhetta
1 dl tummaa suklaata karkeana rouheena
2 dl punaviiniä


Voitele n. 2 litran kakkuvuoka. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe ja mausteet. Lisää rouhittu suklaa jauhoseokseen. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen joukkoon voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää vuorotellen punaviiniä ja jauhoseosta voisokerivaahdon joukkoon. Lopuksi kääntele esim. nuolijalla varovasti valkuaisvaahto mukaan. Paista 180 (paistoin 170 asteessa) asteessa noin tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja sirottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Minä kuorrutin kakun vielä sokerikreemillä ja laitoin marsipaanimekon päälle...